ПП ГЕРБ Община Банско
Да докажем, че България може!

news 55944 127379Народният представител от ГЕРБ и общински ръководител на партийната структура в Банско Александър Мацурев получи от кмета на община Банско Иван Кадев благодарствен плакет за оказаната помощ по време на пандемията от COVID-19. „С благодарност от гражданите на община Банско за голямото сърце, съпричастността и оказаната помощ”, е изписано на плакета.

От началото на пандемията Александър Мацурев организира и проведе редица благотворителни акции, направи дарения от консумативи, необходими за болници, училища, обществени сгради, организира и проведе благотворителни акции в помощ на хора в нужда, както и за даряването на кръвна плазма.

„Първият  удар на пандемията у нас усетихме в Банско още пролетта. Новите правила на живот бяха трудни за всички. Необходими бяха консумативи, трябваха доброволци.  После дойде и нуждата от плазма.  Заедно, успяхме да осигурим всичко това, защото бяхме екип. Този плакет е за всички, които бяха съпричастни и помогнаха за реализирането на всички благотворителни инициативи. Благодаря им за всеодайността”, коментира народният представител.

news 55940 127360Народният представител от ГЕРБ и общински ръководител на партийната структура в Банско Александър Мацурев заедно със Стойчо Баненски, зам.-кмета на общината, инж. Димитър Клечеров, началник на РСПБЗН – Банско и Георги Пармаков, директор на Регионалната дирекция ПБЗН-Благоевград направиха оглед на щетите в община Банско и региона, нанесени от продължителните валежи.

„Не съм  виждал р. Места толкова пълноводна. Общинският стадион в с. Места е напълно залят. Коритото на р. Градинишка, която минава през селата Осеново и Филипово се нуждае от реконструкция. Лично се уверих в това, че отговорните институции работят в синхрон, а служителите на общината и пожарната отстраняват падналите дървета и камъни заради свлачища от пътя между с. Места и с. Осеново”, разказа народният представител. Той уточни, че пътят вече е проходим и че там ще е необходимо изграждането на предпазни подпорни стени. 

Александър Мацурев уточни още, че в община Хаджидимово придошлите води на река Места за залели моста преди село Буково.  Възрастните хора там казват, че никога не са виждали реката толкова буйна. Край село Господинци също има голямо свлачище. 

„Под вода са и стотици декари земеделски земи. Регистрираните земеделски производители, чиито площи са пострадали от проливните дъждове могат да подадат заявление за обследване при настъпили неблагоприятни събития. На база на издадения протокол от обследването производителите могат да получат обезщетение за нанесените щети”, уточни Александър Мацурев. Той обясни още, че заявления се подават в общинските служби " Земеделие" в срок до 10 работни дни от настъпилото неблагоприятно климатично събитие. На електронните страници на всички Областни дирекции „Земеделие“ в страната има посочени телефони за контакт при допълнителни въпроси.

„Благодаря на бързата реакция на институциите за овладяване на бедствената ситуация”, каза още Александър Мацурев.

news 55901 127220Народният представител от ГЕРБ и общински ръководител на партията в Банско Александър Мацурев изненада с подаръци четири училища в общината.

СУ "Неофит Рилски" – Банско получи микрофони с блутут и вградени тонколони за караоке, така учениците ще развиват своя талант.

Народният представител подари на НУ „Отец Паисии?” - Банско принтер, за да получават децата ранообразни допълнителни материали.

За учениците от ОУ „ Св. Климент Охридски“ в Добринище бяха осигурени футболни, баскетболни и волеи?болни топки, с които да играят на новата си модерна площадка, финансирана от правителството.

Подарък за ОУ „Св. Св. Кирил и Методии?” в с. Места е мултимедия, за да имат децата възможност за интерактивни уроци.

„Подаръците са в знак на благодарност към учениците, родителите, учителите и директорите, които взеха участие в изложбата с детски рисунки на тема "Коледна приказка", която инициирах”, уточни Александър Мацурев. Според него инициативата е дала възможност на децата да създадат нещо хубаво в тези трудни времена на пандемията, когато се обучават дистанционно.

За участието си във виртуалната изложба всички малки художници получиха грамота.

news 55889 127151Банско е едно от най-безопасните места за почивка и спорт, след като туристическият бранш направи сериозни инвестиции, за да се спазват противоепидемичните мерки. Това заяви народният представител от ГЕРБ и общински ръководител на партията в Банско Александър Мацурев след старта на зимния сезон в курортния град. Според него Банско предлага перфектни условия за ски със своите 4 лифта и 7 писти, които са в пълна готовност да посрещат туристи

„Ски съоръженията се дезинфекцират редовно, в гардеробите се допускат до 15 души, измерва се температурата на ски групите, а в закритите помещения всички ще носят маски”, уточни народният представител.

Александър Мацурев е категоричен, че хотелите следват всички утвърдени предписания за дезинфекция, а спазването на тези мерки носи на страната ни зеления печат за безопасност и хигиена, издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм.

news 55863 127105Народният представител от ГЕРБ и общински ръководител на партийната структура в Банско Александър Мацурев дари 100 кг телешко месо на МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев.

„От директора на болницата д-р Петър Филибев разбрах, че медицинското заведение е снабдено с всички необходими медикаменти, предпазни средства и дезинфектанти и тъй като имат кухня, в която приготвят храната за пациентите и медиците, реших, че ще съм най-полезен, ако даря хранителни продукти”, коментира Александър Мацурев.

Народният представител заедно с общинския ръководител на ГЕРБ-Гоце Делчев Никола Джингаров вече са направили необходимата организация, за да се достави днес месото в кухнята на МБАЛ „Иван Скендеров“.

„Всички знаем, че в момента болниците и медиците ни са под голям натиск. Многопрофилната болница в Гоце Делчев обслужва 4 общини - Гоце Делчев, Сатовча, Хаджидимово и Гърмен, а напоследък и жители на Доспат и Пазарджишко, затова всеки от нас трябва да помага с каквото може”, каза още Александър Мацурев. Той обяви, че след срещата с директора на болницата д-р Петър Филибев има добри  новини - през последната седмица се отчита спад на заболеваемостта в района. 

„Искрено се надявам тенденцията за намаляване разпространението на COVID-19 да се запази, а това зависи от личната отговорност на всеки от нас. Поздравявам лекарите за героизма и всеотдайността в грижите към пациентите”, сподели народният представител.

news 55814 127003Народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев и заместник-кметът на община Банско Стойчо Баненски провериха как върви пълната реконструкция на ул. „Глазне” в Банско. Там освен подмяна на настилката и  поставянето на нови тротоари със средства от Държавен фонд „Земеделие“, се обновява изцяло и битовата канализация по проект от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към Министерството на околната среда и водите.

С финансовата подкрепа на Държавен фонд “ Земеделие” се рехабилитират още три улици в общината. Отпуснатата сума по Програма за развитие на селските райони  е 1,8 млн. лева и 340 000 лева от ПУДООС.

Ремонтните дейности на ул. „България” и ул. „Цар Симеон” в Банско са на финала, а напълно готова е ул. „Георги Темелков” в Добринище.

„Уверени сме, че скоро ще приключи и реконструкцията на ул. „Глазне”. Там ремонтът също навлиза във финален етап. Благодарение на отпуснатите средства от правителството на Бойко Борисов обновената инфраструктура ще бъде в полза на жителите и гостите на града ни.  Поздравления за експресната работа на фирмата-строител и за контрола, който се налага от ръководството на община Банско”, коментира Александър Мацурев.

news 55811 126998Народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев заедно с кмета на Добринище Петър Галчев и заместник-кмета на община Банско Стойчо Баненски провери реализирането на важни проекти в община Банско.

Жителите и гостите на Добринище вече могат да се радват на новата и облагородена градинка. Средствата за новия зелен кът за отдих са отпуснати от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към Министерството на околната среда и водите.

„Създаването на зелена среда, енергийната ефективност и благоустройството са от изключително значение за развитието на общините. За това и правителството на Бойко Борисов инвестира и работи за тях”, коментира Александър Мацурев.

В момента продължават строително-ремонтните дейности и по сградата на кметството в Добринище, която се санира по ПРСР 2014- 2020г. Покривът вече е подменен, приключва и полагането на изолация.

В село Места сградата на кметството също се санира. И там строителните дейности навлизат във финален етап.

По проект „Подобряване на енергийната ефективност на административни сгради на територията на Община Банско“ се ремонтира и сградата на общинската служба „Земеделие“ в града, където ремонтът приключва.

Общата стойност на субсидията за новия облик на трите обществени сгради е близо 469 000 лева, а средствата са осигурени от Държавен фонд “Земеделие”.

„Благоустройството на обществените пространства и сгради е важно за общините и за гражданите. Тези проекти са от значение не само за облика на населените места, но и трайно намаляват средствата за поддръжка и сметки на сградите, които се покриват от общинския бюджет. За това и правителството отделя европейски средства за енергийна ефективност. Това са инвестиции не просто в сгради, а в нашето бъдеще”, каза още народният представител.

news 55786 126943Народният представител от ГЕРБ и общински ръководител на партийната структура в Банско Александър Мацурев заедно с вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова се срещнаха с представителите на бизнеса в Банско. Тема бе подготовката за предстоящия ски сезон в условията на пандемия.

Двамата посетиха местата за настаняване и ски съоръжения в Банско и се увериха в спазването на всички противоепидемични мерки. Хотелите следват утвърдените предписания. На входа има поставени необходимите препарати за дезинфекция, а всеки турист се проверява за употребата на лични предпазни средства. Персоналът на местата за настаняване също е оборудван с необходимите маски, в общите части има поставена необходимата информация за действие при посещение на обекта. Кабинковите лифтове също се дезинфекцират по график, а в ски гардеробите е въведена специална организация за дистанция и дезинфекция. В ски училищата групите ще са до 10 души.

„Спазването на тези мерки носи на страната ни зеления печат за безопасност и хигиена, издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм.

Всички знаем, че в тези трудни времена за цял свят, сезонът няма да е лек. Но бизнес, местна власт и правителство са обединени в това да минимизираме щетите, които пандемията нанася на туризма”, коментира Александър Мацурев.

Народният представител увери след срещата, че представителите на местния туристически бранш подкрепят политиката на Министерството на туризма за безопасност, като декларират, че тя е обща цел.

„Банско е отличник по дисциплина и тази година е едно от най-безопасните места за почивки и спорт”, заяви Александър Мацурев.

news 55765 126896Народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев с нова акция в помощ на болните с Ковид-19. Той се обърна с призив към преболедувалите корона вирус от Благоевградска област да дарят реконвалесцентна плазма COVID – 19.

„Това може да се случи само в Националния кръвен център по трансфузионна хематология в София, с предварително записан час за по-голямо удобство на дарителите. Поемам ангажимент да организирам записването на часове в Националния център по трансфузионна хематология за удобство на доброволците, както и да покрия транспортните разходи на желаещите да се включат в инициативата”, уточни Александър Мацурев.

Той припомни изискванията, на които трябва да отговорят доброволците кръводарители:

- възраст от 18 до 65 години;

- преболедували и възстановили се от COVID - 19 инфекция;

- имат положителен резултат от PCR тест;

- минали са не по-малко от 40 дни след положителния резултат от PCR теста;

- в момента се чувствате здрави и състоянието им не налага прием на медикаменти.

„В тези трудни за цялото човечество времена, в които вече всеки има поне един свой близък, който се е сблъскал лично с новия вирус, трябва да търсим начините, по които да си помагаме и да бъдем солидарни с тези, които в момента се борят за живота си в болничните отделения. Плазмата от човек, преболедувал успешно Ковид-19, е един от  най-надеждните и сигурни методи за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция, тъй като съдържа в себе си антитела, които организмът му е произвел при битката му с вируса. Нека помогнем. Нека бъдем солидарни, да дарим кръв”, призова народният представител.

За допълнителна информация и съдействие, можете да се обадите на тел.: 0899142342.

news 55762 126885Народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев, заедно с представители на младежката структура на партията натовариха един камион капачки, които потеглиха за София и ще бъдат доставени на пункта за събиране на площад „Александър Батенберг”. Така за втора поредна година те се включиха в кампанията „Капачки за бъдеще“.  Благородната кампания сега е насочена към събиране на средства за закупуване на детски линейки.

Преди година младежите на ГЕРБмонтираха в центъра на Банско голямо сърце от метал, изработено със собствени средства, в което жители и гости на града събират капачки в подкрепа на националната благотворителна кампания „Капачки за бъдеще”.

„Сърцето на Банско отново е пълно. Благодаря на всички, които отделят от времето си, за да се включат в тази благородна инициатива, като събират капачки. От старта на националната кампания са рециклирани над 400 000 кг пластмаса, а със средствата е закупена апаратура за 36 болници в 36 града. Апаратура, която вече е спасила животи на стотици бебета”, коментира Александър Мацурев.

news 55686 126633Народният представител от ГЕРБ и общински ръководител на партийната структура в Банско Александър Мацурев се срещна с представители на пчеларите във връзка с предстоящите мерки в подкрепа на сектора за да им разясня възможността за кандидатстване по предстоящите мерки в подкрепа на сектора.

„На 26 октомври Държавен фонд „Земеделие“ стартира приемът за 2021 година по НПП. Важно е пчеларите да бъдат информирани за мерките по програмата, за да може повече хора да кандидатстват и да получат подпомагане. Това е важна стъпка, за запазването и развитието на сектора в тези трудни времена на пандемия”, коментира Александър Мацурев.

Той припомни, че през 2020 година българските пчелари са били подкрепени с близо 6 млн. лева по Националната програма по пчеларство, а през август с над 4 млн. лева по de minimis. Те ще бъдат подпомогнати и по извънредната мярка COVID 19, плащанията по която ще започнат от 16 октомври.

news 55637 126500Изключително съм доволен от състоянието на партийната структура в Банско. Изграден е добър екип и се работи активно сред хората. Сигурен съм, че всички са се поучили от грешките и ще продължим напред по-силни. Въпреки партийните различия – радвам се, че работите съвместно и с кмета Иван Кадев. Опоненти сме само по време на изборите – през останалото време сме задължени да работим заедно за хората. Това заяви административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов на среща с актива на партията в Банско. В срещата участваха областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков, областният административен секретар на партията и народен представител Даниела Савеклиева, общинският ръководител на ГЕРБ-Банско и народен представител Александър Мацурев и еврудепутатът Асим Адемов.

„Единственият мотив на напусналите ГЕРБ през последните месеци са личните икономически интереси, които винаги са поставяли над интересите на партията. Тук не говорим за повече от 300 души в цялата страна. Важно е в партията да работят само амбицирани хора, верни на нашата кауза. Не допускайте интриги и съмнения между вас. Напусналите ГЕРБ не заеха принципна позиция, но така са преценили. Пожелавам им успех“, коментира Паунов. Той изтъкна категоричната победа на ГЕРБ на частичните местни избори вчера. „Нашите кандидати получиха доверието на хората, защото всички искат да живеят в по-добра среда и знаят, че само ГЕРБ има опита и капацитета да осъществи промяната в населените места“, допълни Паунов.

Александър Мацурев подчерта, че с декларация местната структура е призовала Георги Икономов незабавно да напусне общинския съвет в Банско, тъй като той не е попаднал там благодарение на преференциален вот, а защото бе водач на партийната листа на ГЕРБ. Мацурев обясни,че в момента проектите, които се реализират в общината - реконструкция на пътната инфраструктура, нова детска градина, във ВиК сектора - са благодарение на грижата на правителството на Бойко Борисов за регионите и неговата политика да не дели населените места на „наши“ и „ваши“.

news 55636 126497Административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов се срещна днес с кмета на Банско Иван Кадев и неговия екип.

В срещата участваха областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков, областният административен секретар на партията и народен представител Даниела Савеклиева, общинският ръководител на ГЕРБ-Банско и народен представител Александър Мацурев.

„Добрата съвместна работа между местната власт и правителството е важна за развитието на населените места. Доволен съм, че в Банско този процес е налице”, каза Цветомир Паунов. Той подчерта, че хората в страната оценяват направеното от правителството и ГЕРБ и това се вижда от убедителната победа на частичните местни избори, провели се вчера. "Имаме кметове от първи тур в 9 населени места, а в още 2 сме на балотаж", съобщи Паунов.

Кметът Кадев подчерта, че съвместната работа с правителството е важна за бъдещото развитие на общината. „Много е свършено, но има още много да се направи, да се надгради. Съвместната ни работа с народния представител Александър Мацурев дава резултати”, коментира Иван Кадев.

На срещата коментираха още предстоящия зимен туристически сезон, като кметският екип подчерта, че е необходимо да се състави медицински протокол за зимния туризъм. Стана ясно, че от мерките на правителството за справяне с безработицата заради Ковид кризата са се възползвали много микропредприятия в общината.

news 55572 126280Предстои сградата на Центъра за спешна медицинска помощ в Банско да бъде реконструирана и обновена с европейски средства, така медиците ни ще имат по- добри условия за работа и лечение. Това съобщи народният представител от ГЕРБ и общински ръководител на партията в Банско Александър Мацурев на среща с работещите в центъра. Той обяви и още една добра новина-предстои да бъде предоставена и още една линейка за спешния център, която ще  бъде в  услуга на всички жители на община Банско.

При посещението си Александър Мацурев дари на хората от първа линия в борбата с COVID-19 предпазни маски и ръкавици - консуматив, който е изключително важен предвид епидемичната обстановка.

„Медиците ни денонощно проявяват смелост и работят безусловно в името на това да спасяват колкото се може повече човешки животи. Първи помагат и при най-тежките случаи, затова е важно да показваме уважение към техния труд и да им бъдем в помощ в тази тежка ситуация”, коментира Александър Мацурев.

news 55566 126263Народният представител Александър Мацурев и общинските съветници от ПП ГЕРБ - Банско организират приемен ден за гражданите от общината на 15 септември /вторник/ от 17:30 часа.

Приемната ще се проведе в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Никола Вапцаров” № 6, където всички могат да поставят своите казуси и въпроси и да се търси решение заедно с представителите на ГЕРБ .

news 55565 126251Народният представител от ГЕРБ и общински ръководител на партията в Банско Александър Мацурев дари над 100 литра дезинфектанти на училищата и детските градини в община Банско. Повод за дарението е старта на новата учебна година.

„Децата ни се връщат в класните стаи за пръв път от месец март. Поради епидемичната обстановка реших, че за всяко детско и учебно заведение в общината ще е най-полезно да имат повече дезинфектанти, така необходими в настоящата ситуация”, каза народният представител.

Александър Мацурев сподели още, че след срещата с директорите е уверен, че навсякъде в общината учителите  са запознати с мерките срещу COVID-19 и са готови за първия учебен ден.

„Благодаря на всички преподаватели за професионализма и всеотдайното отношение към учениците по време на извънредното положение. Нека учебна година да е успешна. Бъдете здрави!”, пожела Александър Мацрев на всички.

news 55538 126148Народният представител от ГЕРБ и общински ръководител на партията в Банско Александър Мацурев участва в тържествата за 135 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия в Банско. Той положи цветя в знак на признателност към героите на едноименния паметник в родния си град, заедно с общински съветници, членове и симпатизанти на ГЕРБ, представители на общинската власт, културни и обществени институции, граждани и гости на Банско.

„Горд съм, че на този ден десетки съграждани и приятели са тук да почетем героите на Съединението. Честит празник, Банско!”, каза народният представител Александър Мацурев.

news 55517 126059Народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев провери на място развитието на строително-ремонтните деи?ности в Банско, заедно с кметския екпи на общината. Проектите са на стои?ност над 4 млн.лв, като средствата са отпуснати от правителството на Бойко Борисов с решения на Министерски съвет и по проекти от Държавен фонд „Земеделие”.

„Съвсем скоро жителите и гостите на града ни ще могат да видят новоизградената детска градина “ Слънце” и обновените участъци на улиците „Наи?ден Геров“, „България“, „Цар Симеон“ и  „Патриарх Ефтимии?”. Вече са поставени и нови тротоари и бордюри”, коментира народният представител.

Александър Мацурев припомни, че благодарение на отпуснатите средства от правителството се реконструират и рехабилитарат съществуващото езеро в Градския парк и двора на Професионална лесотехническа гимназия “Никола Вапцаров”, предстои стартиране на строителни дейности и на ул. „Глазне“ между кръстовищата с ул. „Пирин“ до ул. „Патриарх Ефтимии?“

„Работата на всички строителни обекти продължава, а целта остава те да бъдат готови в сроковете, които са поети”, каза след инспекцията Ал. Мацурев.

news 55483 125905Народният представител от ГЕРБ и общински ръководител на партията в Банско Александър М|ацурев бе гост на първия по рода си  Кулинарен фестивал "Уникално Банско", на кои?то се представиха традиционните местни ястия, съчетани с неповторимия фолклор на града.

„Това прекрасно събитие  е пример за обединението на публичния и частния сектор в подкрепа на туризма в нашия град. Поздравявам банските механджии и всички, които направиха възможно провеждането му. Поклон пред труда на всеки човек,  кои?то днес спомогна,  да положим началото на един празник,  кои?то съм сигурен,  че ще се превърне в традиция. Заедно можем много”, категоричен е народният представител.

Според него такива инициативи носят духа, кои?то прави Банско уникално и неповторимо, а кои?то дои?де в града, завинаги пази спомен за Пирин, за красивите места, които вижда тук, за гостоприемството на банскалии.

„През последните 20 години Банско се превърна не само в един от наи?-популярните ски курорти в света, но и в културно средище, в което през цялата година се организират различни фестивали, един от друг по-интересни, вълнуващи и грабващи сърцата и на местни, и на туристи”, подчерта Александър Мацурев.

Той обясни, че през летните месеци се излагат изложбите  от Културни вечери "Традиции и изкуство", демонстрират се стари, вече почти забравени занаяти.

„Посетителският информационен център се преобразява в своеобразен център на балканската култура, където повече от два месеца, туристите могат да разнообразят престоя си като се запознаят с местните обичаи и традиции. Предене и пресукване на вълна, плетене и бродиране, изработка на сувенири от тъкани, демонстрация на българска дърворезба. В музеи? „Велянова къща”, тъкането на разбои? ще пренесе посетителите в друг по-цветен и античен свят”, каза още Александър Мацурев. Той припомни, че туристите в Банско могат да се насладят на  местното музикално богатство, демонстрирано от фолклорни колективи от раи?она. За наи?-големите фенове на народните танци и песни  има уроци по гаи?да и пеене, народни танци, тамбура и др. в читалище „Никола Вапцаров“.

Музеен комплекс – Банско  организирва за по-любознателните турове до археологически комплекс „Свети Никола”, както и до късно-античната крепост „Ситан Кале” и инфотурове в самия комплекс. Наи?-малките гости на града ще запазят спомен за незабравимо банско лято, забавляваи?ки се с интерактивни образователни игри „Деца в музея“.

„Каквото и да кажа за Джаз фестивала в нашия град, все ще е малко. Тои? е не просто емблема за Банско,  а е културно събитие с национално и международно признание.

През тази година тои? ще се проведе между 8-14 август, като на сцената ще излязат много от наи?-добрите джаз музиканти в България,  но са потвърдили своето участие и чуждестранни гости. Бнско опера фест пък събира едни от наи?-ярките и изтъкнати оперни звезди. Концертите и постановките може да види и чуе всеки безплатно пред централния площад „Никола Вапцаров” в Банско”, категоричен е Александър Мацурев.

news 55477 125897Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева и вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова се срещнаха с представители на туристическия бранш в Банско. Работните срещи се проведоха по покана на народния представител от ГЕРБ и общински ръководител на партията в града Александър Мацурев.

Обсъдени бяха мерките, които предприе  правителството  за подкрепа на туризма, кои?то е един от наи?-засегнатите сектори от кризата с Covid-19 .

От своя страна заетите в отрасъла запознаха министър Сачева с проблемите,  които стоят пред тях.  Изразиха задоволството си от подкрепата на правителството с мерките, които дадоха възможност, да запазят работните места на своите служители.

„В хода на разговора представихме няколко предложения, които предстои да бъдат обсъдени от екипите на министерствата. Набелязахме конкретни мерки за развитието на туризма в тази трудна ситуация за сектора, като се обединихме около мнението, че съвместно ще  работим за популяризирането на Банско и региона, кои?то предлага прекрасни условия за целогодишен туризъм”, коментира Александър Мацурев.

Той обясни, че има готовност на експерти от министерството на труда и социалната политика да подмогнат на място туристическите фирми при кандидатстването им  по мерките за подкрепа на бранша.

„Благодаря на министър Сачева и на вицепремиера Николова за тези срещи,  които вярвам,  че бяха полезни и конструктивни. Ще продължим този диалог, за да  обсъдим бъдещите деи?ствия в сферата на туризма за предстоящия зимен сезон.

За мен беше важно да организирам тези две срещи, защото само с диалог се решават проблемите”, каза още Александър Мацурев.