ПП ГЕРБ Община Банско
Да докажем, че България може!

Акценти:

 • По-доброто бъдеще започва от образованието и възпитанието на нашите деца
 • Основната ми цел е Добринище да бъде чист, красив, подреден, спокоен град за живеене и предпочитана туристическа дестинация през цялата година
 

 • Г-н Панчев, преди няколко дни ПП ГЕРБ издигна кандидатурата Ви за кмет на Добринище като едно от младите лица, на които партията ще разчита на местния вот. Как бихте описал себе си?
 • Роден съм и израснах в Добринище. Живял съм в София, но преди 8 години избрах да се върна в родния ми град. На 40 години съм, женен с 2 деца, семейството за мен винаги е било приоритет и опора. По образование и призвание съм педагог и спортист, имам дългогодишен опит в работата с деца, както в системата на МОН, така и в частния сектор, със собствен проект, който развивам. Смятам, че промяната към по-добро бъдеще започва от образованието и възпитанието на нашите деца и за това работя последните години. Искам да оставя след себе си нещо по-добро. Определям се като активен, позитивен, човек на действията и принципите, който поема отговорност и се стреми да прави нещата по най-добрия начин.
 • Защо се кандидатирахте за кмет?
 • Кандидатирам се за кмет на Добринище, защото вярвам, че градът има шанс за едно по-добро бъдеще. Досега беше свършено доста, но работата тепърва предстои – има много важни теми за жителите и гостите на нашия град, които остават неразрешени. Като инфраструктура, облагородяване на градската среда и развитие на туризъм, култура и спорт в града. Вярвам, че Добринище има капацитета да се превърне в град, в който хората се връщат да живеят за постоянно. Както аз го направих преди 8 години. Знам, че и други биха направили този избор при едно компетентно управление на града, което е обърнато към нуждите на хората.
 • Кои са Вашите приоритети, на какво ще заложите в кампанията?
 • Последователност, човечност, компетентност, диалогичност, смелост и доверие ще бъдат фундаментите, както на моята кампания, така и на бъдещото ми управление на града. Тези шест приоритета всъщност трябва да са в основата на всяко едно управление.
 • Да разчетем заедно тези приоритети – какво разбирате под „последователност“?
 • Не съм прибързан човек. Знам, че трайните резултати не идват от прибързани решения. Преследвам целите си спокойно, разумно и неотклонно. Знам, че като кмет на Добринище ще изпадам в ситуации, които ще изискват бърза и навременна реакция. Тя ще бъде факт, но големите проблеми ще бъдат решени само по пътя на последователното преследване на основната цел – Добринище да бъде чист, красив, подреден и спокоен град за живеене, предпочитана туристическа дестинация през цялата година. Вярвам, че и задължителна част от всяко едно управление е и човечността. Като кмет ще бъда човекът, който познавате – активен, можещ, последователен, отговорен и отворен към хората и проблемите на града.
 • Какво залагате в приоритета „компетентност“? Вие сте спортист, смятате ли, че имате компетентност да бъдете градоначалник?
 • Спортният ми дух и професионален опит ми дават много. Научили са ме на правила, на дисциплина, да знам кое е добро и кое е лошо, да се боря за справедливост. Тези качества ще ми помогнат да бъда кмет, който разумно помага и решава проблемите на хората, заедно със своя екип. И като казах екип, искам да подчертая и важността на друг от приоритетите ми – диалогичността. Отстоявам позициите си с аргументи и търпение. Човек може да бъде най-непреклонен, когато е благ и именно това е качеството, което ще използвам за да подобря развитието на нашия район. Диалогът, който ще водя, е на първо място с гражданите. Всички разумни предложения и идеи ще бъдат осъществени с моето посредничество пред община Банско.
 • А вярвате ли, че настоящата кампания ще докаже Вашата смелост и ще успеете ли да спечелите доверието на съгражданите си?
 • Не съм безстрашен, но съм се изправял пред много трудности. И съм успявал. Всеки опит да бъда притискан или заплашван, съм посрещал с хладнокръвие и разум. Държа на думата си и не се отмятам от обещаното. Като кмет ще посрещам трудностите и проблемите, които касаят Добринище с решителност и кураж и ще оправдая честно доверието, което ми е гласувано. А по отношение на доверието – то се гради трудно и се губи лесно. В началото на всяка политическа кампания хората чуват обещания защо трябва да се доверят на един или друг кандидат. Аз заставам зад своята кандидатура със своите знания, опит, качества, име и мотивация да направим Добринище такова, каквото всички ние искаме да бъде. Готов съм да предложа и реализирам най-добрите решения и проекти за моя роден град. И знам, че моите съграждани ще се убедят в това.