ПП ГЕРБ Община Банско
Да докажем, че България може!

news 55765 126896Народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев с нова акция в помощ на болните с Ковид-19. Той се обърна с призив към преболедувалите корона вирус от Благоевградска област да дарят реконвалесцентна плазма COVID – 19.

„Това може да се случи само в Националния кръвен център по трансфузионна хематология в София, с предварително записан час за по-голямо удобство на дарителите. Поемам ангажимент да организирам записването на часове в Националния център по трансфузионна хематология за удобство на доброволците, както и да покрия транспортните разходи на желаещите да се включат в инициативата”, уточни Александър Мацурев.

Той припомни изискванията, на които трябва да отговорят доброволците кръводарители:

- възраст от 18 до 65 години;

- преболедували и възстановили се от COVID - 19 инфекция;

- имат положителен резултат от PCR тест;

- минали са не по-малко от 40 дни след положителния резултат от PCR теста;

- в момента се чувствате здрави и състоянието им не налага прием на медикаменти.

„В тези трудни за цялото човечество времена, в които вече всеки има поне един свой близък, който се е сблъскал лично с новия вирус, трябва да търсим начините, по които да си помагаме и да бъдем солидарни с тези, които в момента се борят за живота си в болничните отделения. Плазмата от човек, преболедувал успешно Ковид-19, е един от  най-надеждните и сигурни методи за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция, тъй като съдържа в себе си антитела, които организмът му е произвел при битката му с вируса. Нека помогнем. Нека бъдем солидарни, да дарим кръв”, призова народният представител.

За допълнителна информация и съдействие, можете да се обадите на тел.: 0899142342.